Het viel me eigenlijk vandaag pas op dat de nieuwe items die ik afgelopen weken maakte allemaal insecten zijn. Misschien dat het door de zomer komt?! Dat er nu meer insecten (te zien) zijn. Geen idee, maar leuk is het natuurlijk wel.

Het begon een paar weken geleden, toen ik een wat ouder borduurblad tegenkwam waarin hele mooie vlinders stonden. Te mooi om hier niets mee te doen. Daar ik alle materialen hiervoor in huis had, kon ik meteen enthousiast ermee aan de slag. Ik begon ‘voorzichtig’ met blauw en al gauw was de eerste wandhanger een feit. Daarna ben ik wat meer met wat vrolijkere kleuren gaan werken.

 

 

Het was namelijk wel mijn bedoeling dat ze voor een babykamer geschikt zouden moeten zijn, dus de kleuren hoefden niet te ‘serieus’ te zijn. Ondertussen ben ik met de zevende (en voorlopig laatste) bezig en ik heb ze zo gemaakt, dat er voor elke kleur babykamer wel een passende vlinder is.

 

 

Ondanks dat ik ze met het oog op babykamers heb gemaakt, zijn de wandhangers natuurlijk ook leuk in kinderkamers, (volwassen of tiener) slaapkamers, een hal, een serre, een caravan of vakantie huis of waar dan ook om een muur mee op te vrolijken. Kijk hier voor alle varianten.

De andere insecten die ik gemaakt heb, zijn gehaakt. Ik begon met een bijtje. Een broche bijtje. Met haar 3,5 cm kan Maja de Bij leuk op een peuter bloesje of jurkje. Maar wat dacht je van op een zonnehoedje of op de kap van een kinderwagen of maxi-cosi?

 

 

Daarna kwam het lieveheersbeestje, ook wel kapoentje genoemd. Deze heb ik net zo gemaakt als al eerder de rammelaar en speenkoord.

 

 

De broches zijn speciaal voor peuters, maar zeker niet alleen maar voor peuters. Ook grote(re) dames mogen ze natuurlijk dragen.

Tot zover de insecten. Daar ik nu toch bij peuter bijou ben, wil ik gelijk ook even andere nieuwe setjes laten zien, zoals de gehaakte broches met bijpassende haarclipjes. Deze zijn in verschillende (helaas wel beperkte) kleuren leverbaar.

 

 

En dan vind je in mijn webwinkel ook nog een regenboog broche. Leuk voor op een t-shirt, (spijker) bloesje of jurkje.

 

 

Tot zover de insecten en bijou setjes. Heb je er een vraag over of belangstelling hiervoor, laat mij het vooral weten.