Wie mij al een poosje volgt, heeft een paar jaar geleden vast mijn ontwerp voor een sterkussen al eens gezien, de eerst versie van het sterkussen 2.0. Het werd een gehaakte versie van het sterkussen uit stof  dat toentertijd erg populair was en veel besteld werd (geen idee waarom dat nu niet meer zo is; er zijn meer dan genoeg leuke stofjes ervoor). Nu, een aantal jaar later, leek het me leuk dit sterkussen nu eens met andere garens en in andere kleuren te maken.

 

 

Dit keer koos ik voor de garens van Lana Grossa (de eerste versie maakte ik met Stonewashed van Scheepjes). De ecopuno, de elastico en de tropico. Ik haakte elke ruit met twee kleuren hiervan. Zo ontstond er een leuk effect.

 

 

Net als bij de eerste versie, maakte ik het sterkussen 2.0 ook weer met twee verschillende kanten. Het kussen is ca. 40cm groot en daarmee zeer geschikt voor een baby- of kinderkamer. Maar ook straks met de kerst is een sterkussen op je bank of fauteuil een leuke blikvanger. En wat dacht je ervan om ‘m voor iemand anders te haken?

 

 

Hier ook nog even een foto van het originele sterkussen. Natuurlijk kun je de ster ook zelf in heel andere kleuren maken. Of effen of met andere materialen. Meer dan genoeg mogelijkheden.

Het patroon kost €1,75. Hier vind je meer informatie.