Bestelinformatie

Algemeen

• Voor het plaatsen van een bestelling of voor het aanvragen van informatie, stuur een mailtje naar info@debesteblijmakers.nl

• De meeste artikelen kunnen op verzoek in andere kleuren of maten worden geleverd. Informeer gerust en vrijblijvend naar de mogelijkheden. Het houdt wel in dat je rekening moet houden met een iets langere levertijd (meestal ca. 1 week). E.e.a. uiteraard in goed overleg.

• Alle producten worden met de hand gemaakt. Hierdoor kunnen er kleine verschillen ontstaan in maten en afwerkingen. De kleuren op de foto’s kunnen afwijken t.o.v. de werkelijke kleuren.

• Hoewel met grote zorg gemaakt, zijn de producten niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Controleer daarom de artikelen regelmatig op schade en laat je kind niet zonder toezicht van een volwassene hiermee spelen.

• Tenzij anders vermeld, zijn de artikelen van DeBesteBlijmakers niet bedoeld om mee te spelen. Zij is dan ook niet verantwoordelijk voor schade door onjuist gebruik van haar producten.

NB Als ouder ben je ten alle tijde verantwoordelijk voor de veiligheid van je kind.

• Betaling kan alleen middels vooruitbetaling plaatsvinden. Zodra het bedrag is ontvangen, gaat je bestelling binnen 2 werkdagen op de post. Het is uiteraard ook altijd mogelijk om je bestelling af te halen (Maasland/Midden-Delfland).

• De verzending van de artikelen gaat via PostNL. Brievenbus post kost 3,95 en pakketpost 6,95. Voor het zoekraken of het te laat bezorgen van zendingen kan DeBesteBlijmakers niet aansprakelijk gesteld worden. Verzenden per post is dan ook voor risico van de klant. Op verzoek en voor rekening van de klant kan het pakket wel tegen extra kosten verzekerd verzonden worden.

 

Cadeauservice

Wil je iemand een cadeautje geven en ben je (even) niet zelf in de gelegenheid dit te bezorgen, dan kun je je bestelling altijd zonder extra kosten naar een ander adres laten sturen. Natuurlijk wordt het dan feestelijk ingepakt en als je er een persoonlijke tekst bij wilt doen, dan is dat ook mogelijk.

Of je woont in de buurt (van Maasland/Midden Delfland) en je zoekt nog een cadeautje: ik heb meer dan genoeg op voorraad. Graag wel op afspraak, maar je kunt dan evt. ook in de avonduren of in het weekend langskomen.

Informeer dus gerust naar de mogelijkheden.

 

Schommelstoelkussens

Na het plaatsen van een bestelling voor een schommelstoelkussen ontvang je van mij meetinstructies.

Voor het bestellen van een geschikte stof heb ik van jou informatie nodig omtrent kleur en stijl (evt. aangevuld met foto’s van betreffende kamer). Aan de hand van deze gegevens mail ik jou wat foto’s van mogelijke stofjes waaruit je kunt kiezen. Daar ik deze speciaal voor jou bestel heb je dus altijd een ruime keus.

Voor mij is het prettiger werken als ik een foto van jouw stoel heb.

Zodra je bestelling klaar is, ontvang je een foto van het resultaat. Pas daarna gaan we over tot betalen en verzenden.

De levertijd van een kussen is doorgaans 1 á 2 weken. Door drukte of vakantie kan hiervan afgeweken worden, dit uiteraard wel altijd in overleg.

 

Meest gestelde vragen met betrekking tot schommelstoelkussens:

zitten er strikken aan de kussens?

-ja, aan alle kussens zitten strikken; op de meest foto’s zie je die niet omdat ze aan de achterkant gestrikt zijn.

 

kan ik de kussens wassen?

-ja, de kussens zijn wasbaar, maar alleen op de hand in lauwwarm water in verband met o.a. krimp. Centrifuge en droger raad ik af. Wil je de kussens dus tegen vuil en vlekken beschermen, dan adviseer ik om bij gebruik (vooral als je met een baby op schoot zit) het kussen met een handdoek o.i.d. te beschermen. De kussens maak ik overigens wel zo, dat je beide kanten kunt gebruiken. Ook als je een kussen met applicatie bestelt: deze zit aan beide kanten.

 

kan ik de kussens uit de hoes halen?

-helaas is het (prijs)technisch niet mogelijk dat de kussens als hoes worden gemaakt.

 

Ik wil graag kussens voor mijn stoel, maar daar vind ik hoekige kussens niet mooi bij passen. Wat zijn de mogelijkheden hiervoor?

-Als je een stoel hebt met rondingen, kun je ervoor kiezen om de kussens passend (op met name) de zitting te laten maken. Hiervoor moet je dan wel zelf een patroon (per post) aanleveren. Het rug kussen kan vaak wel ‘hoekig’ gemaakt worden. Het is bij deze constructie helaas niet mogelijk om voor een kussen aaneen te kiezen; het worden sowieso twee losse delen.

 

Op de meetinstructies staat dat je van elke lengte 2cm af moet halen. Waar is dat voor?

-Dat is om meerdere redenen:

  1. Als je gaat zitten druk je het kussen wat plat en verschuift het een beetje en door rondom ruimte te hebben, gaat het kussen niet klem zitten of uitsteken.
  2. Daar zowel het opmeten door jou als het snijden van het schuimrubber door mij ‘handwerk’ is en er hierbij dus afwijkingen kunnen ontstaan, is het minder storend als een kussen ietwat kleiner dan de stoel is dan wat groter.
  3. 2cm lijkt misschien wat veel, maar uiteindelijk is het aan elke kant van het kussen maar 5mm (4×0,5cm = 2cm)