Punchneedle. Een techniek waar ik al een poos naar zat te ‘lonken’, maar waarvan het steeds niet kwam om me erin te verdiepen. Totdat kort geleden in Rotterdam een workshop werd gegeven. Dé gelegenheid om me er nu dan toch echt eens in te verdiepen. Wat ik alleen niet wist (maar onbewust misschien wel vermoedde…) was, dat het een hoog verslavingsgehalte heeft maar nog leuker: dat je er zoveel ideeën mee kunt uitwerken. Ik ben dan ook meteen heel enthousiast hiermee aan de slag gegaan.

 

 

Mijn eerste eigen creatie was deze regenboog. Lekker stoer en op dit moment ook helemaal hip. En een ster mocht ook niet ontbreken. Al vanaf het begin van mijn bedrijf vind je sterren in heel veel van mijn ontwerpen terug. Het is dan ook een echte ‘blijver’ en een favoriet van mij.

 

 

De wandhangers zijn uiteraard los van elkaar te koop, maar als setje zijn ze ook erg leuk.

 

En ook letters zijn bij mij (en mijn klanten) favoriet. En punchneedle blijkt ook zeer geschikt voor letters. Ik heb hierbij ook wat gevarieerd in gekleurde achtergronden. Bij de letter C heb ik voor een oud groene achtergrond gekozen en de letter afgewerkt met een gouden draadje.

 

 

De letter J heb ik juist weer met krachtige kleuren gemaakt. Voor de achtergrond een terra kleur en als letter zwart.

 

 

En als laatste maakte ik een haasje. Weer heel anders dan de andere ontwerpen, maar in verband met auteursrechten mag ik ‘m helaas niet in de verkoop doen.

Bij dit ontwerp heb ik de hele oppervlakte ingevuld, wat gelijk voor een totaal ander effect zorgt. Het krijgt hiermee een lieve, aaibare uitstraling en is daarbij heel erg geschikt voor een babykamer.

 

 

Zoals je ziet zijn de punchneedle ontwerpen een hele leuke aanvulling op mijn bestaand assortiment. Je gaat hier waarschijnlijk dan ook nog wel meer van zien. Heb je zelf ideeën hiervoor, gewoon even vragen en wie weet kan ik die voor je uitwerken. Punchneedle heeft wel een beperking: (te) kleine details zijn lastig uit te werken en komen dan ook niet tot hun recht. Ondanks dat, biedt het juist weer heel veel andere leuke mogelijkheden. Wordt zeer zeker vervolgd.