Met het schitterende weer van de afgelopen dagen krijg je er weer zin in: zon, zee en strand. Oftewel: de zomer en de zomervakantie.

Hierdoor geïnspireerd heb ik een nieuwe serie artikelen voor in de winkel gemaakt. Enigszins gebaseerd op bestaande ontwerpen, maar dan toch nét weer een beetje anders. Het begon allemaal met een anker!

Wie mij al een poosje volgt, kent vast wel de letterkussens. Deze zijn van stof gemaakt met een voor-, een zij- en een achterkant. Zo heb ik ook het ankerkussen gemaakt. Alleen is deze wat groter dan de letterkussens.

 

 

Ik heb deze met een van de nieuwe stofjes gemaakt. Met heldere maar wel stoere kleurtjes waarmee het een zomerse uitstraling kreeg, in strand- en zeesfeer.

De kleurtjes van dit anker heb ik als basis genomen voor een gehaakte wandhanger (die het voor het raam overigens ook leuk doet). De vuurtoren en het zeilbootje, beide eigen ontwerpen, heb ik al eerder gebruikt voor o.a. muziekmobiles en wagenspanners. Aangevuld met sterren, een strandhuisje en een wegwijzer heb ik er nu een wandhanger van gemaakt.

 

 

En zo het toeval wilde, kwam ik hierbij passend heel ‘toevallig’ bij de kringloop een ouderwetse poppen strandstoel tegen. Zo een stoel die we eigenlijk alleen maar kennen uit films of van foto’s. Deze was helemaal puntgaaf, dus die ging mee naar huis. Daar ik in de sfeer van het ankerkussen en de wandhanger wilde blijven, heb ik het kussentje in bijpassende stofjes gemaakt en de binnenkant van de stoel opgeleukt met gehaakte sterren.

 

 

De stoel is geschikt voor een niet al te grote pop of knuffel (een babybornpop is helaas te groot ervoor) en een eye-catcher in een baby- of kinderkamer.

Ik sluit niet uit dat de set zon, zee en strand nog verder uitgebreid gaat worden, daar de zomer nog maar net begonnen is.

Tips en ideeën zijn uiteraard van harte welkom!!