Kegelpoppetjes of ook wel pegdolls. Je ziet ze momenteel best veel. In de houten variant dan. Ik ben er echt fan van. Ze worden meestal mooi beschilderd gebaseerd op bestaande mensen c.q. gezinnen. Om jaloers op te worden, zo mooi. Helaas zijn tekenen en schilderen vaardigheden die ik niet bezit, maar haken gelukkig weer wel. Zo kwam ik op het idee om gehaakte versies van de kegelpoppetjes te maken. Of in ieder geval te proberen. Bestaande patronen kon ik alleen vinden in een model kegelpop die mij niet heel erg aansprak, dus ben ik ‘de haaknaald in gekropen’ en heb geprobeerd eigen patronen te maken. En zowaar, het is me gelukt.

 

 

Ik begon met een vader en een moeder en al gauw kwamen hier kindertjes bij. Het bleek een hele uitdaging om vooral de details goed te krijgen. Met een penseel maak je die makkelijk(er), maar met naald en draad is dat nog best lastig. Ondanks dat ben ik toch wel zeer tevreden met het resultaat.

 

 

Wat dan wel weer een voordeel is van gehaakte kegelpoppetjes is toch wel dat je ze eigenlijk vrij makkelijk in een lijstje kunt doen. En zo ontstond zelfs een echt familieportret.

Ja, en dan is natuurlijk het hek van de dam. Van het een komt het ander (bij mij dan) en zo ging ik, de smaak goed te pakken hebbend, verder met een bruidspaar.

 

 

Je kunt de poppetjes natuurlijk gewoon neerzetten, maar het bruidspaar is zeker ook geschikt om (met sat├ęprikkers?!) op een bruidstaart te zetten. Of samen met een cadeaubon aan een bruidspaar te geven. Maar ook dit stelletje bleek het in een lijstje erg leuk te doen.

 

 

Zoals gezegd: de kegelpoppetjes zijn in heel veel uitvoeringen leuk. Dus waarom niet ook als verpleegster?! En dan dit keer dan eens niet in een lijstje, maar als sleutelhanger.

 

 

Heb je zelf ook nog een idee voor een kegelpoppetje of wil je jouw gezin in een gehaakte versie, al dan niet in een lijstje, informeer gewoon even naar de mogelijkheden.

Voor prijzen en mogelijkheden kijk hier