Voor wie mij volgt op social media is het misschien al opgevallen: er is een babyborn collectie ‘geboren’. Ik liep al een poos met dit idee rond en zoals wel vaker met ideeën, je moet er meestal even op ‘broeden’ voordat je ze kunt uitwerken.

Zo wilde ik in deze collectie vooral de DeBesteBlijmakers-stijl terug laten komen: eenvoudig, maar wel op een geheel eigen wijze (of is het eigenwijze…?!). Ik wilde geen mierzoete kleurtjes gebruiken, maar vooral kleurtjes en stofjes die ook poppenmoeders van nu dragen.

Ik begon met een badcape met washandje. Van een hydrofiele stof met alpaca’s en een wafelstof. Lief en zacht qua kleur en dus heel erg geschikt voor een babypop.

Het volgende setje was ook al gauw bedacht. De leopardprint stof was hiervoor het uitgangspunt en omdat ik oudroze mooi hierbij vind passen, haakte ik bij de leopardprint broek een tuniek in deze kleur. Om het setje af te maken, maakte ik er ook nog een passende bandana bij.

Daar ik altijd op zoek ben naar leuke, nieuwe stofjes ontdekte ik bij een van mijn leveranciers dit leuke bloemetjesstofje. Lekker ‘tuttig’ maar door het geel en de roestkleur helemaal hip. En natuurlijk werd het topje in deze roestkleur gehaakt.

Vanaf het begin was ik helemaal fan van dit setje en maakte het dan ook meteen in nog twee andere uitvoeringen. Allemaal met een geheel eigen uitstraling.

Daar deze setjes nogal zomers zijn en we bijna in de winter zitten, maakte ik ook nog een hippe muts met bijpassende sjaal. In roestkleur en oudroze. Een kleurcombinatie die min of meer toevallig ontstond, maar die ik meteen geweldig vond.

En jullie snappen het vast wel: dit is nog maar het begin van de babyborn collectie. De komende tijd wil ik nog wat ideeën hiervoor uitwerken (want ja, het liefst allemaal eigen ontwerpen!!). Mocht je zelf nog tips en/of ideeën hiervoor hebben, mag je die graag met mij delen.

Anders dan met de rest van mijn assortiment is het wel zo, dat ik de setjes niet op bestelling maak, dus je kunt alleen wat op mijn site bestellen en staat er ‘uitverkocht’ dan is dat (helaas) ook zo. Mijn bedoeling is wel om de voorraad regelmatig aan te vullen met nieuwe setjes. Neem dus gerust af en toe een kijkje.

Ook de poppenreiswiegjes (waar een babybornpop prima in past) zijn inmiddels een vast item in mijn assortiment en deze kun je wel naar je eigen smaak laten bekleden.