Zwangerschapsspijkerbroeken kun je heel makkelijk en goed een tweede leven geven. Laat er bijvoorbeeld letterkussens, kussens en speenkoorden van maken.

Onlangs bestelde een klant bij mij letterkussens. Deze wilde ze graag van spijkerstof gemaakt hebben. Daar ik zelf niet genoeg spijkerstof (lees: gerecyclede spijkerbroeken) hiervoor had, stelde ze voor om haar eigen spijkerbroeken voor ‘op te offeren’. Haar zwangerschapsspijkerbroeken.

De spijkerstof heb ik gecombineerd met een effen donkerblauwe en een donkerblauw met witte stipjes stof.

 

Van de restanten van deze zwangerschapsspijkerbroeken heb ik stroken geknipt. Hiervan heb ik bandjes gemaakt voor de sierkussens. Op twee van de kussens heb ik ook nog broekzakken genaaid en zo ontstond een leuk, speels geheel.

 

 

En omdat er nog wat spijkerstof overbleef heb ik er ook nog een speenkoord van kunnen maken. Met geborduurde naam. Lekker stoer en stevig.

Het speenkoord vind je nu ook in de webwinkel. Je kunt ‘m ook met andere kleuren letters en/of clip laten maken. Gewoon even vragen.

 

 

Misschien dat ik je met deze spijkerstof artikelen op een idee heb gebracht. Misschien wil je ook van je zwangerschapsspijkerbroeken (letter)kussens laten maken, informeer dan gerust even naar de mogelijkheden. En ik denk dat andere (zwangerschaps)kleding ook heel bruikbaar hiervoor kan zijn (mits deze niet teveel stretch heeft). Informeer gewoon naar de mogelijkheden en wie weet wat voor moois hierbij uitkomt.