Macramé is niet echt een techniek waarbij je meteen aan een baby of babykamer denkt, maar hoe meer ik me erin verdiep des te meer ik ontdek dat je er heel erg leuke dingen van kunt maken en dan juist voor een baby (zie de speenkoorden in eerdere berichten) of babykamer. Dat macramé garen tegenwoordig in veel leuke kleurtjes leverbaar is, helpt natuurlijk wel.

Zo maakte ik pas van macramé een veer.

En grijs matcht heel erg mooi met oudroze. En met wit. Dus maakte ik hier een geheel van (zie: https://www.debesteblijmakers.nl/winkel/lief/accessoires-lief/lijst-met-macrame-veer/).

Door de kleurstelling is deze lijst met veer heel geschikt voor een babykamer. En ik denk dat hij in stoere kleuren ook erg mooi zal zijn. Eens kijken welke kleurcombinatie hier leuk voor is; wie weet dat er binnenkort nog een stoere variant hiervan komt?!

Verder kun je van macramé ook mooi slingers maken. Pas kocht ik een boek waarin een leuk patroon van een slinger stond en omdat ik vorige week wat leuke kleurtjes macramé koord binnen kreeg, ben ik de afgelopen dagen hier gelijk mee aan de slag gegaan.

Mintgroen leek mij wel een mooie kleur voor een slinger. Het koord is niet al te dik, dus een korte slinger (deze is ca. 1m) ging er prima mee.

Een leuk en speels effect geeft het als je de ‘sliertjes’ rafelt en in de vorm van het macramé patroon knipt. Omdat deze slinger dus maar 1 meter is, is ‘ie heel geschikt om onder een commodeplankje of voor/op een raam te hangen. En ik denk dat ‘ie in een zwart of grijs ook wel leuk is. Dus wie weet…?!

Zowel de slinger als de lijst met veer zijn in de webwinkel verkrijgbaar (https://www.debesteblijmakers.nl/winkel/lief/slingers-lief/slinger-macrame-mint/).

Ik heb de smaak wat betreft macramé inmiddels goed te pakken, dus de kans is groot dat je hier binnenkort (nog!) meer van gaat zien.