Een voetbalnetje! Ik blijf me erover verbazen waar je al niet inspiratie uit kunt halen (mits je het ziet natuurlijk). Zo stond zoonlief afgelopen Koningsdag met een kraam hier in het dorp om zijn volleybalvereniging te promoten. Ze zouden deze kraam opleuken met de verenigingsvlag, wat shirts, folders en natuurlijk volleyballen. Alleen: die ballen rollen (of dit jaar zelfs waaien) weg, wat dus niet handig is. Ik stelde voor om ze in ballennetjes op te hangen. Zo rollen ze niet weg en zijn ze ook nog eens goed zichtbaar. Alleen: waar zijn deze netjes tegenwoordig verkrijgbaar? Op internet kwam ik ze zo gauw niet tegen, dus bedacht ik me dat het toch niet héél erg moeilijk moest zijn om ze zelf te maken voor iemand die ook plantenhangers e.d. van macramé maakt. Zo gezegd, zo gedaan en op Koningsdag hingen er dus twee volleyballen aan de kraam. In een netje. Een ballennetje. En naast dat het leuk stond en het voor voorbijgangers gelijk ook duidelijk was, dat het hier om volleybal ging, ontving ik zelfs nog een paar complimenten. Altijd leuk meegenomen natuurlijk.

 

En ja, toen kwam hét idee. Hoe leuk zou het zijn als kinderen hun lievelingsvoet- of volleybal in hun kamer kunnen ophangen? In een netje. Maar dan niet, zoals ik ze voor de volleybalvereniging maakte, van henneptouw, nee deze moet dan wel een mooie kleur krijgen. Rood?! Rood zou die worden.

Ik bestelde wat mooi rood macramé touw en ging ermee aan de slag. Voor maat maar ook voor de foto kocht ik een mooie zwart/witte bal en voilà.

https://www.debesteblijmakers.nl/winkel/stoer/accessoires-stoer/voetbalnetje-rood/

En hoe leuk de voetbalslinger hier dan weer bij past. https://www.debesteblijmakers.nl/winkel/stoer/slingers-stoer/vlaggetjesslinger-voetbal/

 

Kijk voor meer leuks: http://inge-dingen.blogspot.com/