De kegelpoppetjes familie is uitgebreid met…. Sint en Piet. Hoe leuk is dat? De basispatroontjes die ik vorig jaar maakte, blijken eindeloze mogelijkheden te hebben. Het blijft gewoon te leuk om ze aan te vullen met nieuwe varianten.

Passend bij elk jaargetijde kun je wel een variant bedenken. Zo maakte ik in het voorjaar nog een paashaas. Gewoon aan de hand van de basispatroontjes. Uiteraard moest nog wel een patroon voor de oren worden gemaakt en ook het gezichtje moest wat aangepast. Voor de kerst staan er dan ook nog een kerstman en een kerstengel gepland.

Alle varianten worden gemaakt met de basispatroontjes en met een beetje fantasie kun je alle soorten van poppetjes maken. Zo maakte ik tijdens het E.K. ook al ‘een Denzel’.

Als je een beetje handig bent, kun je dus hele elftallen (en natuurlijk ook andere sporters) maken. Maar ook bruidsparen of zorgmedewerkers.

Je kunt zelf de huidskleur, haarkleur en -lengte, kleding e.d. aanpassen, zodat je heel leuk ook een poppetje een gepersonaliseerd uiterlijk kunt geven.

Zoals je ziet kun je ze ook inlijsten of er een sleutel- of tashanger van maken. En zelfs een slinger met kegelpoppetjes behoort tot de mogelijkheden.

En dat allemaal met de basispatroontjes voor de kegelpoppetjes. Vanaf nu dus ook met de beschrijving van Sint en Piet erbij. Natuurlijk ook hoe je onder andere de pet en de mijter moet maken en zelfs een beschrijving voor de zak van Sinterklaas.