Daar ik heel veel creatieve technieken gewoon té leuk vind, sta ik altijd open voor nieuwe ideeën en inspiratie. Zo ook voor macramé speenkoorden. Macramé is weer helemaal hip en omdat je tegenwoordig mooie materialen kunt kopen, geeft dat gelijk zóveel nieuwe mogelijkheden, dat het zonde zou zijn om hier niets mee te doen.

Zo heb ik ontdekt dat je er ook heel leuk speenkoorden mee kunt maken. En dat je hierbij dan ook leuk kralen (gehaakte maar ook van hout) kunt gebruiken. En natuurlijk kun je ook hier weer eindeloos combineren met kleuren.

Ik ben begonnen met een vrij neutrale kleurcombinatie ( https://www.debesteblijmakers.nl/winkel/lief/baby/speenkoord-macrame-groen/ ) om te ontdekken hoe ik een macramé speenkoord het beste kon maken. Hij moet natuurlijk aan een aantal eisen voldoen en veiligheid is er een van. Verder vind ik het ook altijd belangrijk dat je zo min mogelijk knoopjes of afhechtdraadjes ziet.

Het was dus even puzzelen, maar uiteindelijk voldoet het aan de voorwaarden die ik gesteld had.

En zoals dat meestal gaat: zodra je eenmaal doorhebt hoe je het beste te werk kunt gaan, gaan de volgende exemplaren een stuk makkelijker. Dus heb ik er gelijk nog maar twee gemaakt. Natuurlijk wel in andere kleurcombinaties.

In grijs met oker: https://www.debesteblijmakers.nl/winkel/stoer/baby-stoer/speenkoord-macrame-oker/

 

En grijs en blauw bleek ook een hele leuke combinatie.

Het is nu afwachten of anderen (vnl. moeders) macramé speenkoorden leuk vinden. Andere kleurtjes koord zijn inmiddels besteld, dus ga ik zeker ook verzoeken proberen uit te werken.

 

NB op mijn ‘oude’ blog vind je nog heel veel meer kijkjes ‘achter de schermen’: http://inge-dingen.blogspot.com/