Naast haken, naaien, punchneedle en macramé heb ik nu een serie met een andere techniek in mijn assortiment: in kruissteekjes. Want ja, borduren is ook iets wat ik erg leuk vind om te doen. Het plan lag er al wat langer, maar ik kon tot op heden niets vinden wat én bij mij én bij mijn assortiment past. Tot ik op het idee van sleutelhangers kwam. Dit keer dus eens niet iets voor een baby- of kinderkamer, maar voor mama (of oma, tante, zus, buurvrouw, vriendin enz.). Voor haar staan er al meer leuke items op mijn site.

Ik begon met de meest voor de hand liggende sleutelhanger: voor een huissleutel.

 

 

Met een schattig in kruissteekjes geborduurd huisje. Maar ja, je hebt ook nog autosleutels. Ook hier vond ik een geschikt patroontje voor: van een retro vw-busje.

 

Deze maakte ik in meerdere kleurcombinaties.

 

Met de aankomende vakantieperiode kon een sleutelhanger voor een caravan of camper natuurlijk niet uitblijven. Ook deze in retrostijl, want ja, dat is toch wel een stijl die mij aanspreekt.

 

 

De achterkanten van alle sleutelhangers heb ik overigens van bijpassende stofjes gemaakt die ook op de foto’s staan.

De sleutelhangers zijn natuurlijk leuk voor aan een sleutel(bos), maar door de musketonhaak, kun je ze ook aan een tas of koffer hangen. En wie wil kan ‘m zelfs ook als speldenkussen gebruiken.

Daar er van elke kleurcombinatie maar 1 exemplaar is, zijn ze ook nog eens allemaal uniek. Plannen voor sleutelhangers met een scooter en fiets liggen ook al klaar, maar ook met letters om ze een persoonlijk tintje te geven.

Heb je zelf nog ideeën of wensen voor een geborduurde sleutelhanger, laat het me vooral weten.