Al een hele poos ergerde ik mij aan mijn lapjes voorraad. Niet zozeer dat ik zoveel lapjes heb, maar meer dat het er gewoon teveel zijn en de stapeltjes mij regelmatig tegemoetkwamen als ik de deuren van de kast opende. Verder was het iedere keer een hele opgave om alles gesorteerd te houden en daarmee het overzicht. Het werd dus hoog tijd orde in deze chaos te scheppen.

 

 

Al sorterende en stapeltjes makende ontdekte ik dat er heel veel leuke stofjes tussen zaten die absoluut nog bruikbaar zijn. Helaas niet genoeg om ze voor bestellingen (maatwerk) te gebruiken, maar té zonde om zomaar weg te doen mede omdat ik ze allemaal nieuw had ingekocht.

Zo ontstond dus heel spontaan het idee dat ik er nog best wat mee zou kunnen doen en begon ik met (heel erg voor de hand liggend) slingers te maken, lieve slingers. Uit de leuke stofjes met hertjes, taartjes, panterprintjes en meer kon ik mooie combinaties hiervoor maken. Van elk is weliswaar maar 1 exemplaar beschikbaar, maar daarmee wel hele unieke.

 

 

En zoals inmiddels bekend, maak ik overal het liefst én stoere én lieve varianten van. Dus heel logisch ontstonden ook hier stoere varianten .

Maar ja, wat deed ik nou met stukjes stof die zelfs te klein waren voor een slinger? Ook hiervoor kreeg ik spontaan een idee: een patchwork poppendekentje.

 

 

Het resultaat is te schattig, ondanks dat het een hele klus was om 49 vierkantjes te knippen, deze op een mooie volgorde te leggen en dan ook nog eens zo netjes mogelijk aan elkaar zien te krijgen. Maar… ik ben meer dan tevreden met het resultaat.

Van het een komt zoals gebruikelijk het ander. Zoekende naar andere leuke ontwerpen voor stofrestjes kwam ik uit bij knikkerzakken. En o, wat kun je ook hiervoor leuke combinaties maken. De eerst exemplaren, stoer en lief, zijn inmiddels klaar en zullen met het oog op de zomer vast nog aangevuld gaan worden.

 

 

Ik heb nog meer dan genoeg stofrestjes liggen, dus de kans dat het assortiment uitgebreid gaat worden is best groot. Temeer ook daar ik de smaak (en het plezier hierin!!) goed te pakken heb.

Klik voor het hele ‘beste-uit-resten’ assortiment hier.