Vanaf nu verkrijgbaar: haakpatroon blokfluithoes 2.0.

Blokfluithoesjes van stof maak ik inmiddels al een poos en omdat ik graag experimenteer met technieken en materialen besloot ik een paar jaar geleden een blokfluithoes te haken. Dit (gratis) patroon was toen gebaseerd op de blokfluithoes van stof.

Een mooie hoes, maar ik blijf altijd op zoek naar iets nieuws. En soms krijg ik ‘zomaar’ een idee wat ik dan ga uitwerken (of het in ieder geval probeer). Zo ging het ook met de blokfluithoes 2.0.

De vorm van de fluit was mijn uitgangsbasis: rond. Want wat met stof toch iets lastiger is dan met haken, is om het (mooi) rond te krijgen.

Hoe ik dan de sluiting precies zou maken, wist ik nog niet tijdens het haken. Wat ik wel wist dat er een polsbandje aan moest komen.

Later bleek dat ik deze twee mooi met elkaar kon combineren. De ‘dop’ zou ik aan het polsbandje vastmaken. Uiteindelijk werd dit een mooi sierbandje wat tevens de toer- en kleurwissel van de hoes kon camoufleren.

een bijpassend knoopje maakt de hoes compleet

 

Het haakpatroon blokfluithoes 2.0 heb ik inmiddels uitgewerkt en is via de site te koop. Voor meer info zie hier

Het gratis patroon van het vorige model (de 1.0 versie dus) is ook nog steeds verkrijgbaar. Stuur mij gewoon even een mailtje (info@debesteblijmakers.nl), dan ontvang je van mij het patroon per mail.

En voor wie de 2.0 hoes niet zelf wil maken, deze is ook te koop. Zie hier.