Nieuw in het assortiment: een boxkleed van wafelstof. In groentinten. De plannen hiervoor lagen er al wat langer, maar zo een project moet je toch wel een beetje voorbereiden. Welke afmeting moet het kleed krijgen (er zijn namelijk veel verschillende maten boxen verkrijgbaar), welke vulling is het beste hiervoor, welke kleuren ga ik gebruiken en hoe kan ik de vierkanten het mooist aan elkaar naaien. En hoe ga ik de achterkant maken?

Ik heb me dus eerst hier maar eens in verdiept voordat ik ermee aan de slag ging. Eenmaal alles op een rijtje, was het boxkleed redelijk vlot af. Het was hier en daar nog wel even een gepuzzel, vooral om de stoffen netjes recht te knippen en de kleuren mooi te verdelen. Hier ging dan uiteindelijk het meeste werk in zitten.

Maar daarna was ik ook meer dan tevreden over het eindresultaat. Precies zoals ik het voor ogen had. Het boxkleed van wafelstof is natuurlijk bedoeld om in een box te leggen, maar het is zeker ook geschikt als speelkleed op de grond of als dekentje. Ideaal dus ook voor vakanties.

De bovenkant is een mix van verschillende groentinten in combinatie met grijs/taupe. De onderkant bestaat uit 4 vlakken grijs/groen.

En omdat wafelstof té leuk blijft, heb ik er ook nog een kussen van gemaakt in de vorm van een regenboog.

Om het een speels effect te geven heb ik hierbij wel een oker wafelstof gebruikt. Hij past leuk bij het boxkleed van wafelstof, maar kan natuurlijk ook gewoon ‘los’ gebruikt worden.

Beide artikelen staan inmiddels in de shop: voor meer info voor het kleed zie hier. En voor het regenboogkussen kun je hier kijken.

Wil je het boxkleed en/of het regenboogkussen in andere kleuren, informeer gerust even naar de mogelijkheden.