banner DBB 1
Het was deze week weer zover: bij het openen van mijn lapjeskast vlogen de lapjes mij letterlijk in de armen. Helaas niet van blijdschap, maar meer vanwege ruimtegebrek. En dan weet ik: het wordt nu echt tijd om orde in de chaos te scheppen. Ik doneer regelmatig lapjes aan een goed doel, maar niet alle lapjes mogen van mij dan mee. Iets met sentiment ofzo....?! Ondertussen komen er wel steeds weer nieuwe stofjes bij, want ja, ik wil mijn assortiment tenslotte wel up-to-date houden. Hoogste tijd om orde in de chaos te scheppen.

Terwijl ik stapeltjes en keuzes maakte -welk lapje mag wel blijven en welk lapje niet- bedacht ik me dat ze hier in de kast ook niet thuis hoorden. Hiervoor waren ze niet bedoeld en gekocht. Dus... werk aan (in) de winkel.

BESTE UIT RESTEN

Mijn stoffenvoorraad lijkt soms wel op een geschiedenisboek. Alhoewel ik regelmatig stofjes wegdoe die echt niet meer kunnen (nog geen 10 jaar geleden werd oranje boerenbont stof bijvoorbeeld regelmatig voor schommelstoelkussens besteld.... !!), blijven er stofjes liggen die gewoon té leuk zijn om weg te doen. Zoals die met de hertjes of de taartjes.

Het waren niet alleen de wat oudere, te mooie lapjes die waren blijven liggen, maar ook van die stukjes die nog wel bruikbaar zijn: te klein voor bijvoorbeeld letterkussens maar te groot om weg te gooien.
Al stapeltjes makende zag ik leuke combinaties ontstaan tussen deze twee soorten stofjes.
Ik werd hier zo blij van, dat ik ermee aan de slag ben gegaan en ziehier de eerste 'beste-uit-resten-slingers'.

Deze slingers zijn wel wat meer voor meisjes, maar natuurlijk komen er ook nog wat stoere varianten.
Ideeën voor patchwork poppenbed dekentjes liggen er ook al.
hertje
pastel mint
taartjes
oker zwart wit oudroze 1

LENTESLINGER

Naast restjes heb ik ook heel veel hippe stofjes liggen waaruit klanten kunnen kiezen voor bijvoorbeeld slingers, letterkussens, poppenbedsetjes e.d. Maar soms kan ik de verleiding niet weerstaan er zelf een leuke combinatie van te maken. Zoals bij deze slinger.

KEGELPOPPETJES

Vorig jaar ontwierp ik patroontjes voor kegelpoppetjes. Leuke poppetjes om van je eigen gezin een gehaakt portret te maken, maar ook leuk om mee te spelen in een poppenhuis.
Op verzoek heb ik de patronen uitgewerkt en deze zijn inmiddels via mijn website te bestellen.
huisje boompje beestje
lieveheersbeestje speenkoord turquoise

A Q U A

Wie vorige week de nieuwsbrief heeft gelezen, zag zijn rode, roze en gele vriendjes al voorbijkomen. Het aqua lieveheersbeestje hadden jullie toen nog van mij tegoed.
Dit stoere exemplaar heb ik gebruikt voor een speenkoord, maar hij is ook als bijtring/rammelaar te bestellen.
De lapjes liggen inmiddels keurig op kleur gesorteerd in de kast. Klaar voor weer heel veel leuke bestellingen. Het mooie is: er is nu zelfs ruimte voor nieuwe stofjes. Ben je dus op zoek naar iets speciaals of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat ik heb liggen, stuur mij gewoon even een mailtje.

Groetjes,
IngridMocht je het nog niet doen, je kunt me ook via Facebook en Instagram volgen.
facebook instagram 
Heb je de vorige nieuwsbrieven gemist?
Je kunt deze nog teruglezen op mijn website.
MailPoet