banner DBB 1
Zoals jullie weten, heb ik kort geleden mijn lapjes voorraad opgeruimd en gesorteerd. Dat ruimde niet alleen lekker op, maar inspireerde meteen ook. Zo heb ik inmiddels van restanten, maar nog wel mooie en bruikbare stofjes, stoere en lieve slingers gemaakt onder het motto ‘beste-uit-resten’.

Van nog kleinere stukjes stof heb ik afgelopen week een patchwork poppendekentje gemaakt. Verder kon ik ook nog een klant, die graag paarse stofjes wilde voor een poppenbedsetje, blij maken.

Dit allemaal van oude maar toch nog nieuwe stofjes.

PATCHWORK

Het is nog best een hele klus voordat je een patchwork dekentje af hebt. De stofjes bij elkaar zoeken was dan nog het makkelijkste deel.
De 49 vierkantjes knippen, deze op (een mooie) volgorde leggen en aan elkaar naaien bleek een flinke klus. Maar…. gezien het resultaat vond ik het absoluut de moeite waard.
Hij past in een poppenreiswiegje zoals ik ze ook verkoop, maar het setje doet het vast ook leuk in een ander poppenbedje.

In (bijna) dezelfde stofjes als het patchwork dekentje maakte ik ook nog een ‘beste-uit-resten-slinger’. Leuk om deze met het dekensetje in een kinderkamer of poppenhoek te combineren, maar los van elkaar doen ze het ook prima.
Het is wel zo dat van zowel het dekentje als de slinger maar 1 exemplaar is.
beste uit resten poppenbedset 1
oker bloem
Lia 1

P A A R S

Paarse stofjes heb ik al een hele poos niet meer ingekocht. Er is hier, ten opzichte van een paar jaar geleden, nog maar weinig vraag naar. Soms nog voor een blokfluithoes of een letterkussen, maar niet genoeg om deze kleur met nieuwe stofjes aan te vullen.
Als een klant dan een poppenbedsetje bij mij bestelt in paarse stof, maak ik haar hier uiteraard graag blij mee.
Het is een echt oud-maar-toch-nieuw setje geworden

NIEUWE STOFJES

Ondanks dat ik het altijd jammer vind als blijkt dat een bepaald (meestal populair) stofje nergens meer leverbaar is, weet ik uit ervaring dat er daarna altijd weer nieuwe stofjes komen die minstens zo mooi of soms zelfs nóg mooier zijn.
Zo had ik nog niet zo lang geleden een leuk bloemetjesstofje (zie eerste foto) met oker en terra gevonden. Het was al gauw ook bij mijn klanten een geliefd stofje. Heel vervelend als je klanten dan moet teleurstellen omdat het niet meer leverbaar is. Gelukkig vond ik al gauw leuke alternatieven waarmee inmiddels mooie combinaties zijn ontstaan.
Pauline
nieuwe stofjes 0321
alpaca 2
NIEUW COMBINATIES
Afgelopen week heb ik dus het ‘oude’ bloemetjesstofje voor het laatst gebruikt (wie goed gekeken heeft ziet restjes ervan in het patchwork dekentje en de bijpassende slinger).
Een van de nieuwe bloemetjesstoffen heb ik inmiddels voor bestellingen gebruikt en ik ben fan!! Er ontstaan hierdoor namelijk weer heel andere, maar minstens zo mooie combinaties. Zo is het ineens ook helemaal niet zo erg meer dat een bepaald stofje uitverkocht is.
In mijn kast liggen nog meer dan genoeg leuke stofjes te wachten op leuke combinaties en ontwerpen zoals slingers, poppenbedjes, blokfluithoesjes, letter rammelaars, letterkussens, letterkubussen en meer. Informeer er dus gerust naar en wie weet heb ik precies dat liggen wat jij zoekt.

Groetjes,
Ingrid


facebook instagram 
Heb je de vorige nieuwsbrieven gemist?
Je kunt deze nog teruglezen op mijn website.
MailPoet