banner DBB 1
Was het echt pas een week geleden dat het nog winter was? En vanaf morgen krijgen we dan zelfs even een voorproefje van de lente?! Heerlijk natuurlijk, maar ook een beetje duizelingwekkend: afgelopen week maakte ik nog een wintersetje voor de babybornpop, want ja vrieskou en sneeuw...!!

Ook heb ik afgelopen week weer eens een 'oud' haakpatroon van de plank gehaald: de walvis. Dit patroon had ik ooit op verzoek van een klant gemaakt die een wagenspanner met walvissen wilde. Maar je kunt er nog veel meer leuke dingen van maken. Kijk maar mee.

R A M M E L A A R

Het idee om van de gehaakte walvis een rammelaar cq bijtring te maken had ik al wat langer. Afgelopen week heb ik dit idee dan eindelijk uitgewerkt. Ik heb voor een stoere uitvoering gekozen door 'm in een petrol kleur te maken.
Ideeën voor rammelaars in een prinsessenwalvis en matrozenwalvis uitvoering ga ik binnenkort uitwerken. Wordt dus vervolgd....!!
bijtring walvis petrol
walvis lijstjes 1
walvis lijstjes 2

I N G E L I J S T

Ik houd ervan om verschillende materialen en technieken met elkaar te combineren. Je kunt hiermee veel meer en soms zelfs (nog) mooiere combinaties maken.
Omdat ik een aantal jaren als lijstenmaker heb gewerkt, heb ik daar veel technieken geleerd die nu vaak ook weer van pas komen.
Dit drieluik, waarbij ik haakwerkjes met een stofje en lijsten combineerde, maakte ik op verzoek van een klant.
Het zeilbootje en de vuurtoren zijn overigens ook eigen ontwerpen en zijn, net als het patroon van de walvis, via mijn website verkrijgbaar.

W A G E N S P A N N E R

Walvissen zijn voor zowel jongens als meisje leuk; het roze walvisje van deze wagenspanner is het bewijs.

M U Z I E K M O B I L E

En dan kun je de walvis natuurlijk ook nog in een (muziek)mobile verwerken. Deze mobile hoort bij het 3-luik van hierboven, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen walvissen te doen, in verschillende kleurtjes. Of gecombineerd met sterren.
Genoeg mogelijkheden dus.

walvis
mobile 3
walviskussens

K U S S E N S

En dan vind je in mijn assortiment ook nog walvis kussens. Lekker stoere eyecatchers voor een baby- of kinderkamer. En zoals bij bijna alle artikelen, kun je ook de walviskussens in heel veel verschillende kleuren en stofjes laten maken. Altijd passend bij het interieur.

Ik sta er zelf regelmatig verbaasd van hoe leuk je met een eenvoudig patroon kunt variëren. Soms geeft alleen een andere kleur al een totaal ander effect. Ik houd ervan. Grote kans dus dat je binnenkort meer van dit soort ontwerpen op mijn website zult gaan zien. En denk gerust mee: zie je iets in mijn assortiment, maar is het nou nét niet jouw kleur(en), laat het me weten. Ik ga de uitdaging graag aan.

Groetjes,
IngridPS voor wie nou toch nieuwsgierig is geworden naar het (in vintage kleuren) wintersetje voor de babyborn, die klikt dan hier
MailPoet